пятница, 15 июня 2018 г.


Звіт про роботу пришкільного табору відпочинку "Апельсин" на базі  Першотравенської
загальноосвітньої школи I-III ст. №2
Табір відпочинку "Апельсин" працював з 29 травня по 15 червня на базі Першотравенської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2.
     У таборі відпочивало 95 учні з 1-6 класів нашої школи. Зарахування дітей до табору відпочинку здійснювалося на основі заяв батьків, опікунів.
Враховуючи вікові особливості дітей, створено 5 загонів :
– 1-й загін "Лучики"-   1-В клас.
– 2-й  загін "Кеды"- 1-А та 1-Б.
– 3-й загін  "Весёлые ребята"-   2-А,Б,В.
– 4-й лінгвістичний загін  " Smart kids" – 3 та 4 класи .
       – 5-й загін "Победители"- 5,6 класи.

        Кожен загін має свою назву, девіз, пісню.
      Всього за період з 29.05 по 15.06 у літньому дитячому пришкільному таборі оздоровлено - 95 дітей, з них:
- Дітей малозабезпечених сімей -3
- Дітей-інвалідів - 4
       - Дітей з багатодітних сімей -5
       -Дітей, які тимчасово переселені з зони АТО - 1
  В таборі було організовано 2-х разове гаряче харчування (сніданок, обід), та питний режим доброякісною кип’яченою водою.
       Начальником табору призначена Пономаренко Тетяна Миколаївна, вчитель початкових класів. Вихователями працювали вчителі та вихователь ГПД –Ворон Н.В.  У виховному процесі пришкільного табору брали активну  участь  педагог-організатор – Сайгак Ю.П., музичний керівник – Сухова О.В., інструктор з фізичного виховання - Маркіна В.М., шкільний психолог - Зубова О.П.,  вчитель англійської мови –Нікітіна Т.Г, Сімінченко Л.Г.
                         
Завданнями  літнього відпочинку в
пришкільному таборі « Апельсин» були:
створення у дітей хорошого емоційного настрою, привнесення почуття романтики в повсякденне життя;
• виховання громадянських якостей  і почуттів;
• виявлення інтересів, захоплень дітей, розвиток бажання отримати нові
знання, вміння, навички;
• навчання дітей діяти у колективі; розвиток дитячого самоврядування;
• привчання до самообслуговування;
      Організація відпочинку передбачає різноманітність вибору заходів,
можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби.
     Всі види виховної діяльності в таборі здійснюються відповідно до режиму дня. Робота проводиться згідно плану виховної роботи. Все це висвітлюється на спеціальному стенді. Діти та їхні батьки мають змогу щоденно знайомитися з  путівкою дня. Ведеться фоторепортаж подій у таборі.
     Обов’язковим є дотримання санітарно-гігієнічних вимог: створення порядку  і затишку у  приміщеннях, в актовій залі, місцях відпочинку.

      Особливу увагу в роботі табору було приділено організації дозвілля та змістовного відпочинку дітей. Робота планувалась та проводилась за такими напрямками: патріотичний, фізкультурно-оздоровчий, екологічний, художньо-естетичний.
Розроблено  план-сітка табору, графік роботи ЦДТ «Надія»,  заплановано екскурсії до міської бібліотеки, музичної школи, екскурсії вулицями міста.
    Щоденна робота табору розпочиналася з ранкової лінійки, на якій вихованці табору ознайомлювалися з планом роботи на день і презентували свої загони. Кожного дня вихованці  разом із спортивним керівником проводили   ранкову зарядку під музику, змагання,  ігри.
Життя у таборі було насичене різноманітними подіями.
Найцікавішими та незабутніми були заходи:
- 29.05 « День знайомства»
Перший день перебування в літньому пришкільному таборі починається зі збору - інструктажу, який проводила начальник табору.  Розповіли дітям про організацію табірної зміни, провели бесіди з техніки безпеки, оголосили списки дітей кожного загону, познайомили з вихователями, вожатими, медичними працівниками та ін.
- 30.05 « День дружби та ввічливості» День дружби і ввічливості пройшов під гаслом «Гарно в таборі живемо, міцно дружбу бережемо!». День розпочався з тренінгу «Я хочу з тобою дружити…» та обговорення заповіді кота Леопольда «Діти, давайте жити дружно!» Вихованці говорили один одному приємні слова та компліменти. Зарядившись позитивною енергією, діти прийняли участь у конкурсі малюнків « Мій друг у таборі»
         - 31.05 «День табору» з презентацією загонів та концертною програмою « Табір- територія радості »
  -    01.06 «День захисту дітей» Розпочали святковий  день з флеш-мобу
« Ми- діти України», святкова програма у міському парку з залученням спонсорів та гостей. Конкурс малюнків « Мрії дітей». Діти отримали масу позитивних емоцій та подарунків. Бесіди « Права дітей», « Що необхідно знати щоб себе захистити».1 червня почав працювати гурток «Майстер-клас на свіжому повітрі» керівник Ворон Н.В.
        -     04.06 Кольоровий тиждень « Жовтий день-день музики»
      Гаслом цього дня були слова: «Ми веселі, ми бадьорі, наші настрої в мажорі!». Музичний керівник провела гру «Вгадай мелодію», діти відгадували назви пісень за мелодіями. Караоке у таборі дуже сподобалось дітям, бо цілий день лунала музика, та діти підспівували знайомі пісні. Відвідали музичну школу.
    -     05.06 « Червоний день – День безпеки»
      З метою пропаганди здорового способу життя, вивчення і використання на практиці правил основ БЖД проведено день безпеки життєдіяльності, що пройшов під гаслом «Твоя безпека залежить від твоєї поведінки». Вихователі провели практичні заняття та бесіди про безпеку дітей. Захід «Вогонь –друг, вогонь –ворог»
-         06.06 « Зелений день –День природи та туризму»
      Інструктор з фізичного виховання провела майстер–клас по користуванню туристичним спорядженням та спортивні ігри на свіжому повітрі.

-         07.06 « Різнокольоровий день-День талантів Апельсину»
      Цього дня діти мали змогу продемонструвати свої вміння та таланти в різних сферах (вокальних, танцювальних, таланти в образотворчому мистецтві, в спорті та інших видах діяльності).

-         08.06 « Синій день- День патріота»
    Провели мокре свято « Веселі обливалки ». Цікаво було приймати участь у дослідницькому гуртку, який проводила вчитель хімії Мельник А.В. Діти дізнались про властивості води та про її 3 стани. Подивились експеримент та переглянули мультфільми « Кругообіг води у природі».

-         11.06 « День детектива»
      День детектива в таборі пройшов дуже цікаво. Була посвята в юні детективи після проходження випробувань. Проведена операція «Шифрувальник» та розважально-спортивна гра «Солодкий скарб». Всі залишилися дуже задоволеними!

-         12.06 «День моди та дизайну» День моди «Літній настрій»!
       Сьогодні в таборі дійсно чудовий літній настрій, тому що всі готуються до шоу «Юні моделі на подіумі». В залі у всіх чудовий настрій, різнобарвний одяг, неповторні зачіски. Юні моделі з впевненістю демонстрували моду ХХІ століття.  Всі учасники були нагороджені сувенірами та призами. Ніхто не залишився байдужим!

-         13.06 Олімпійський день
Урочисто закрили «Спортивне літо -2018», нагородили дітей за активну участь у спортивному житті табору. Провели гру-знайомство з різними видами спорту, подивились  цікаві мультфільми про різні види спорту.

-         14.06 День прощання « Табір, до побачення!!!»
         Урочисте закриття табірної зміни «Табір, до побачення!» проходило яскраво та весело. Діти із задоволенням приймали участь у різноманітних конкурсах, іграх, вікторинах та  конкурсі малюнку «Літо – літечко!». В кінці свята відбулося  нагородження самих здібних, талановитих, творчих та самих активних дітей зміни.
-         15.06 « День сюрпризів»
       Гасло дня: « Подаруй гарний настрій друзям!» Виготовлення стіннівки « Що найбільше запамяталося мені у таборі». Фестиваль цікавих ігор та іграшок. Акція « Ми любимо чистоту». Підсумкова бесіда «Обережність дітей під час літніх канікул- запорука життя та здоровя!!! »
      Впродовж роботи пришкільного табору проведено ряд тематичних прогулянок та екскурсії: в дитячу бібліотеку, екскурсія до міського парку відпочинку.
Під час роботи табору працівники та діти дотримуватись правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог, кожен день проводились тематичні бесіди за планом, інструктажі з безпеки життєдіяльності та правил поведінки у таборі, бесіди з ТБ та дорожнього руху. 
1.    Правила поведінки у літньому таборі (школі).
Вибір безпечних ігор та місць для ігор.
    2. Правила поведінки на воді.
        Надання допомоги при нещасних випадках.
    3.   Порядок дій в надзвичайних ситуаціях. Природні стихійні лиха. 
    4. Повторення правил дорожнього руху
       «Безпека пішохода, пасажира».
    5. Пішохід і автомобіль. Автомобіль – джерело небезпеки.
    6. Основні правила поведінки під час екскурсії.
    7. Безпечна поведінка біля водоймищ під час відпочинку.
    8. Правила поведінки при зустрічі з тваринами. 
    9. Безпечний відпочинок влітку. Обережно отруєні гриби та рослини.
   10. Повторення ПДР. Ігри на майданчику.
     Всі заходи в пришкільному таборі проводитись з урахуванням особливостей фізичного та розумового розвитку дітей.
Вихованці загонів брали активну участь у змаганнях, конкурсах, за що були нагороджені грамотами за перемоги та  активну участь.
Значна увага приділялася охороні праці та безпеці життєдіяльності в період функціонування табору. З працівниками проведено інструктажі з охорони праці з записом їх до відповідного журналу.
 Дуже швидко сплинув час організованого відпочинку в шкільному таборі з денним перебуванням «Апельсин», яскраві враження від якого на довго залишаться в пам’яті дітей. І ми кажемо : «До побачення! До нових зустрічей!!!»
       Педагоги школи бажають усім дітям теплого літа, нових вражень, міцного здоров’я.
       Всі фотоматеріали та відео по роботі пришкільного табору відпочинку
« Апельсин» викладені на шкільному сайті та за посиланнями.



Начальник табору                                        Пономаренко Т.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий